Alma pongyolában recept

  • Alma pongyolában recept
  • Alma pongyolában recept

Alma pongyolában recept  Alma pongyolában recept  

Hozzávalók:

3 alma
1 cs vaníliás cukor
15 dkg liszt
2 dl tej
1-2 dl szódavíz
2 egész tojás
csipetnyi só
1/2 dl étolaj

Recept:

A meleg fahéjas almát szívesebben fogyasztja az édességkedvelő, mint nyers társát:)

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, a magházát kiszúrjuk, majd vastagabb szeletekre vágjuk. Az almaszeleteket megszórjuk a vaníliás cukorral.

A megszokottnál valamivel sűrűbb palacsintatésztát készítünk a liszt, a tojás, a tej és a szódavíz segítségével. A szeleteket a tésztába mártjuk két villa segítségével, és forró olajban mindkét oldalukat szép világosbarnára sütjük. Az olaj hőmérsékletét úgy ellenőrizhetjük, ha belecseppentünk a tésztából. Ha serceg, mehetnek bele az almák.

Fahéjas porcukorral tálaljuk.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

1  A+ a-

1 hozzászólás: “Alma pongyolában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*