Hozzávalók:
1 dl tej
2 dkg élesztő
30dkg liszt
15 dkg margarin
4-5 evőkanál cukor
csipet só
1 tojás
1 evőkanál tejföl
3 nagy alma
fahéj
cukor az almára
Recept:
Omlós, könnyű sütemény. Mivel mi a vastagabb tésztát szeretjük, kis tepsiben készítettem(25 x 15 cm) .
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Az élesztőt futtassuk meg a tejben kevés cukorral. A lisztet morzsoljuk össze a vajjal. Adjuk hozzá a tojást, a tejfölt, a sót, a cukrot és az élesztős tejet. Állítsuk össze a tésztát. Nem szükséges pihentetni.
Vegyük kétfelé, és lisztezett deszkán nyújtsuk ki az első lapot, majd fektessük a tepsibe. Nem kell sem vajazni, sem lisztezni a sütőformát. Süssük addig, míg kicsit megkeményedik, de még nincs színe a tésztának.
Halmozzuk rá a meghámozott, lereszelt és fahéjas cukorral ízesített almát, majd borítsuk be a másik, szintén kinyújtott tésztalappal és süssük addig, míg szép halványbarna színe lesz. Porcukorral hintve tálaljuk.