Főoldal \ Almás lepény

Almás lepény recept

Hozzávalók:

1 dl tej
2 dkg élesztő
30dkg liszt
15 dkg margarin
4-5 evőkanál cukor
csipet só
1 tojás
1 evőkanál tejföl
3 nagy alma
fahéj
cukor az almára

Recept:

Omlós, könnyű sütemény. Mivel mi a vastagabb tésztát szeretjük, kis tepsiben készítettem(25 x 15 cm) .
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Az élesztőt futtassuk meg a tejben kevés cukorral. A lisztet morzsoljuk össze  a vajjal. Adjuk hozzá a tojást, a tejfölt, a sót, a cukrot és az élesztős tejet.  Állítsuk össze a tésztát. Nem szükséges pihentetni.

Vegyük kétfelé, és lisztezett deszkán nyújtsuk ki az első  lapot, majd fektessük a  tepsibe. Nem kell sem vajazni, sem lisztezni a  sütőformát. Süssük addig, míg kicsit megkeményedik, de még nincs színe a tésztának.

Halmozzuk rá a meghámozott, lereszelt és fahéjas cukorral ízesített almát, majd borítsuk be a másik, szintén kinyújtott tésztalappal és süssük addig, míg szép halványbarna színe lesz. Porcukorral hintve tálaljuk.








Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.