Almás pite recept

  • Almás pite recept
  • Almás pite recept

Hozzávalók:

25 dkg Ráma margarin
40 dkg finomliszt
15 dkg kristálycukor
1 tojás sárgája
fél citrom reszelt héja és leve
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál tejföl
Töltelék:
2 kg alma
kevés citromlé
ízlés szerint cukor
1 vaníliás pudingpor
fahéj

Recept:

Leheletvékony omlós tészta dús almatöltelékkel.

Készítsük el a tésztát a hozzávalókból és annyi tejfölből, hogy könnyen gyúrható legyen.

Válasszuk ketté, és egyik felét tapicskoljuk be egy kb 28*35 cm-es tepsibe. Szurkáljuk meg villával, majd toljuk be a 190 fokra előmelegített sütőbe, és süssük addig, míg színt kap.

Az almákat reszeljük le. locsoljuk meg citromlével, keverjük el cukorral, fahéjjal és a pudingporral (főzős!).

Halmozzuk rá és simítsuk el szépen az első tésztalapon, majd helyezzük rá a másik kinyújtott tésztát.

Tetejét megkenhetjük felvert tojással. ezt én megszórtam egy kis fahéjas cukorral is. Süssük aranysárgára.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*