Amaretti keksz recept

  • Amaretti keksz recept
  • Amaretti keksz recept

Hozzávalók:

4 tojásfehérje
35 dkg kristálycukor
35 dkg darált mandula
0,2 dl amaretto likőr
Tetszőlegesen keserű mandula aroma

Recept:

Nagyon szeretem az Aldiban kapható amaretti kekszet. Vágytam arra, hogy itthon én is elkészíthessem.

Több receptet végig lapoztam és végül erre esett a választásom. Küllemre nem olyan mint a bolti, a teteje nem repedezett meg és inkább egy macaronra emlékeztet. Az íze viszont hasonló és jó ropogós is.

Az elkészítése pedig nem igényel nagy szaktudást, sem rengeteg időt, így érdemes nekifogni.

A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. Keverjük hozzá a cukrot, és azzal is verjük egy ideig. Utána már kézi erővel forgassuk hozzá a darált mandulát, és a likőrt, hogy ne törjön össze teljesen a hab.

Nyomózsákba téve kis diónyi halmokat nyomjunk sütőpapíros vagy teflonlapos tepsire, és előmelegített 170 fokos sütőben 10-15 perc alatt süssük meg.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*