Amerikai citromos szelet recept

  • Amerikai citromos szelet recept
  • Amerikai citromos szelet recept

Hozzávalók:

30 szelethez:

25 dkg liszt
25 dkg jéghideg vaj
10 dkg porcukor
fél citrom reszelt héja
csipet só

4 tojás
2 citrom leve
1 citrom reszelt héja
30 dkg cukor
1 tk sütőpor
5 dkg liszt
csipet só

Recept:

Csili és vanília oldalán leltem e remekbe szabott receptet.

Nagyon gyorsan kész van, nem kell vele sokat bíbelődni, épp ezért ideális munka utáni gyorsan összedobott vendégvárónak is.
Bár elvileg meg kell várni a teljes kihűlést, én melegen ajánlom. :)

Első lépésként melegítsük elő a sütőt 170C-ra.
A vajat tegyük fagyasztóba, legyen kemény és nagyon hideg, így könnyen le tudjuk reszelni a reszelő nagy lyukán.
Ezután adjuk hozzá a lisztet, a csipetsót, a citromhéjat és a cukrot, majd  a habverő dagasztókarjával dolgozzuk morzsássá. Egy kb. 20×30-as tepsit béleljünk ki sütőpapírral és nyomkodjuk bele a  masszát.

Tegyük be a sütőbe, és süssük szilárdulásig, de ne kapjon erős színt a tészta.
Ezalatt elkészítjük a keveréket. A cukorral a tojást fehéredésig keverjük. Adjuk hozzá a citromlevet, citromhéjat, a lisztet, sütőport, a csipet sót, és keverjük homogénné. A sült tésztára öntjük  a kevercset.

Visszatoljuk a sütőbe és 20 percig süssük, amíg a krém megszilárdul.

Vágjuk apró falatkákra, akár háromszögekre, porcukrozzuk.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*