Ananászleves egyszerűen – főzés nélkül recept

  • Ananászleves egyszerűen – főzés nélkül recept
  • Ananászleves egyszerűen – főzés nélkül recept

Hozzávalók:

1 liter 100 %-os ananászlé
1 friss ananász vagy 1 konzerv
4 dl kókusztej
1 rúd vanília kikapart belseje
méz, ha szükséges

Recept:

Megint egy “csalós”, hűsítő, főzést nem igénylő leves kánikulára. Férjem szerint ez nem leves, csak egy “szégyellnivaló” turmix. De kellemes ízű :)

A friss ananászt pucoljuk meg, kockázzuk fel. Ha konzervet használunk, akkor annak levét használhatjuk a levesbe.

Az ananászlét és a kókusztejet öntsük egy nagy tálba (adjuk hozzá a konzerv levét), adjuk hozzá a vaníliát, a mézet ízlés szerint, alaposan keverjük el. Ha a kókusztej nem homogén, botmixerrel is rásegíthetünk. Végezetül tegyük bele a felkockázott ananászt. Citromfűlevéllel díszíthetjük.

Alaposan behűtve tálaljuk.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

2 hozzászólás: “Ananászleves egyszerűen – főzés nélkül

    • Szia Tünde!
      1tk (kb. 5g) agar agar megfelel 6 zselatinlapnak, és elegendő 50 dkg gyümölcshöz vagy 500ml folyadékho. Elkészítési módja: a csomag tartalmát hideg folyadékkal összekeverjük és 1-2 percig állni hagyjuk, majd folyamatos keverés mellett 2 percig forraljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*