Angol süti recept

  • Angol süti recept

Hozzávalók:

4 evőkanál tej
1 dkg szalalkáli
6 tojás
25 dkg margarin
30 dkgliszt
30 dkg cukor
1 ek keserű kakaópor
Néhány csepp vérnarancs aroma

Krémhez:
1 zacskó főzős vaníliás pudingpor
20 dkg margarin
20 dkg cukor

Máz:
15 dkg csokoládé
2 evőkanálnyi kókuszzsír

Recept:

Szalalkálival készül ez a  könnyű, vaníliás vajkrémmel töltött sütemény.
A szalalkálival, azaz ammonium-hidrogén-bikarbonáttal készült tésztákból különösen könnyű, finom süteményeket tudunk sütni, különösen alkalmas vékony lapok, aprósütemények készítésére.
60 C-fok feletti hőmérsékletű sütőben széndioxidra, vízre és ammóniára bomlik. A bomlásakor felszabaduló gázok buborékai lazítják a tésztát, ám csípős szagát kibírni nehéz, ne szagoljunk sütés közben a sütőbe!

A sütihez a tejben oldjuk fel a szalalkálit, a sütőt pedig melegítsük elő 190 fokra. A tojások fehérjét csipet sóval verjük kemény habbá. A sárgájához adjuk a margarint és a cukrot, majd habosítsuk ki. A habos sárgájába keverjük bele a szalalkális tejet, majd a lisztet és végül a fehérjehabot.
A tésztát osszuk háromfelé. Sütőpapírral bélelt tepsiben (én 24*30 cm-esben készítettem) süssük ki az első adagot. Eközben a második részt ízesítsük egy jó evőkanál kakaóporral, a harmadikat vérnarancsaromával, majd ezeket is süssük ki.
A krémhez a pudingport főzzük meg a tejjel, a margarint pedig habosítsuk fel a porcukorral. Keverjük bele  a kihűlt pudingot, és két részre osztva töltsük meg vele a lapokat. A tetejére kerülő lapra csokimáz kerül. Ehhez a csokit és a kókuszzsírt olvasszuk össze – gyakran keverve – nagyon alacsony fokozaton a  mikrohullámú sütőben és egyenletesen vonjuk be vele a sütemény tetejét.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*