Aszalt paradicsom recept

  • Aszalt paradicsom recept

Aszalt paradicsom recept  

Hozzávalók:

0,5 kg koktélparadicsom
2 dl olívaolaj
friss kakukkfű
friss rozmaring
5 gerezd fokhagyma

Recept:

Stahl receptje alapján
Előmelegítjük a sütőt 150 fokra. A paradicsomokat elnegyedeljük, és rátesszük egy akkora, sütőpapírral borított tepsire, amelyen egymás mellett elférnek. Semmiképp ne legyenek egymáson, akkor nem lesz sikeres az aszalás!

Az elnegyedelt paradicsomokat betesszük a sütőbe, majd 20 perc múlva lejjebb vesszük a sütő hőmérsékletét 100 fokra. Az aszalási idő attól függ, mekkorák a paradicsom-negyedek. Az a lényeg, hogy a végén ráncosak és töpörödöttek legyenek, valamint a tetejük is enyhén megsüljön.

Az átlagban 3-3,5 centi átmérőjű paradicsomszemeknek 3 órára van szükségük, hogy így összetöpörödjenek.
A kihűlt aszalt paradicsomot csatos üvegbe tesszük, és ráöntünk annyi olívaolajat, amennyi ellepi. Ízesítésül mellédugunk friss kakukkfüvet, friss rozmaringot és megpucolt, elnegyedelt fokhagymagerezdeket és betesszük a hűtőbe. 2 hét alatt az aszalt paradicsom ízei tökéletesen összeérnek. Mindig annyit vegyünk ki belőle, amennyire szükségünk van, a többit tartsuk továbbra is a hűtőben.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*