Aszalt szilvás-mákos szelet recept

  • Aszalt szilvás-mákos szelet recept
  • Aszalt szilvás-mákos szelet recept

Aszalt szilvás-mákos szelet recept  Aszalt szilvás-mákos szelet recept  

Hozzávalók:

3 tojás
2 dl cukor
1 zacskó sütőpor
2 dl darált mák
1 teáskanál mézeskalács fűszer
3 dl liszt
1 dl olaj
2 dl tej
40 dkg aszalt szilva

Recept:

Megint összegyűlt egy nagy adag aszalt szilva itthon, gondolkodtam, mit kezdhetnék vele, aztán rátaláltam erre a remek egyszerű kavart sütemény receptre. Az aszalt szilva egészségre gyakorolt hatásáról hosszan írhatnék. Remek káliumforrás, az emésztést segíti, méregtelenít, a benne található antioxidánsok mérséklik, gátolják az érelmeszesedéses folyamatot, ami például szívinfarktushoz vezethet.

A sütihez melegítsük elő a sütőt  180 fokra, és béleljünk ki egy kb 35*25 cm -es tepsit sütőpapírral, de vajazhatjuk-lisztezhetjük is.

Az aszalt szilvát én robotgéppel megdaráltam…vagy inkább pépesítettem, de késsel is dolgozhatunk, csak az hosszadalmasabb.

A mértékegységeket egy 2 dl bögrével mérjük. Célszerű a receptben leírtak sorrendjét követni, először a száraz hozzávalókat vegyíteni.

A tojásokat keverjük habosra  a cukorral. Adjuk hozzá sütőporral elkevert lisztet, a mákot, a mézeskalács fűszert, az aszalt szilvát, végül az olajat és a tejet.

Keverjük jól ki, és simítsuk a  tepsibe. Ha megdagadt a sütemény, mérsékeljük a hőt, 150-160 fokra, hogy át tudjon sülni. Tűpróbával ellenőrizzük az elkészültét.

Kihűlve kockákra vágva tálaljuk.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*