Aszalt szilvás sajttorta recept

  • Aszalt szilvás sajttorta recept
  • Aszalt szilvás sajttorta recept

Aszalt szilvás sajttorta recept  Aszalt szilvás sajttorta recept  

Hozzávalók:

Alap:
10 dkg amaretti keksz darálva
10 dkg egyéb édes keksz darálva
5 dkg darált dió
10 dkg olvasztott vaj
Krém:
50 dkg mascarpone
50 dkg natúr krémsajt
2 dl tejföl
25 dkg cukor
5 tojás
1 kikapart vaníliarúd
10 dkg aszalt szilva

Recept:

Imádom a sajttortát. Gondoltam, megbolondítom egy kis aszalt szilvával, merthogy egy ideje tengődött 25 dekányi a hűtőben.
Pár nap múlva láttam a Paprika tv-n, hogy másnak is eszébe jutott e remek párosítás.

Lássuk a receptet!
A kekszalaphoz sütőt melegítsük 200 fokra. Egy 24 cm-es tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral. Az oldalára is szabhatunk a papírból, úgy szebb lesz a végeredmény, de én lusta voltam.

A kekszalap hozzávalóit összegyúrjuk és a tortaforma aljába nyomkodjuk kézzel. Nem muszáj amaretti kekszet használni, de isteni finom, mandulás ízt ad. Elősütjük 10-15 percig, míg szilárdulni kezd. Kivesszük és kihűtjük.

A sütő hőmérsékletét csökkentsük 150 fokra. A krémhez a hozzávalókat jól keverjük ki. A mascarpone helyett -ha nem kapnánk- használhatunk krémsajtot nyugodtan. Az aszalt szilvát vagdaljuk apróra, ha puha. Ha keményebb fajtát kaptunk, egy picit főzzük fel, és hűtsük ki, majd vágjuk kis kockákra, és keverjük a krémbe.

Öntsük a krémet a tortaformába. A sütő aljába tehetünk egy tálat vízzel töltve, hogy páradús környezetben süthessük, kb. másfél óráig süssük.

A sütőből kivéve a közepe még kissé remegős, hagyjuk kihűlni, majd egy pár órára tegyük hűtőszekrénybe. Egy éjszakát nyugodtan pihenhet, ezután szépen lehet szeletelni.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*