Aszalt szilvával töltött csirkemell recept

  • Aszalt szilvával töltött csirkemell recept
  • Aszalt szilvával töltött csirkemell recept

Hozzávalók:

2 személyre:
4 szelet csirkemell
bors

7-8 szem aszalt szilva
2 tojás
olaj a sütéshez
5-6 evőkanál zsemlemorzsa
5-6 evőkanál liszt

Recept:

A csirkemellszeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk fél órán át. Szeletenként 2-3 aszalt szilvával megtöltjük, feltekerjük a husit és jó szorosan, mint egy szaloncukrot folpackba csomagoljuk őket, majd bő, forrásban levő vízbe helyezzük és 10 percig főzzük a batyukat.

Kivesszük a vízből, és a kihűlés után panírozzuk be a tekercseket. Lisztbe forgassuk, majd felvert tojásba és végül zsemlemorzsába.

Bő, forró olajban, forgatva süssük aranybarnára őket. Az olaj mindenképpen legyen forró, próbaképpen az egyik hús csücskét lógassuk bele a zsiradékba, ha fortyog és bugyborékok keletkeznek körülötte, akkor a hőmérséklete megfelel a sütésre.

Köretként mazsolás rizst, burgonyapürét ajánlok.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

2 hozzászólás: “Aszalt szilvával töltött csirkemell

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*