Bajorkrém szirupos nektarinnal recept

  • Bajorkrém szirupos nektarinnal recept
  • Bajorkrém szirupos nektarinnal recept

Hozzávalók:

4-5 kehelynyi mennyiség:
6 dl tej
1 rúd vanília
4 nagy tojássárgája
másfél zacskó zselatin fix
1 evőkanál vaníliás pudingpor
2 dl tejszín
10 dkg cukor
3 nektarin

sziruphoz:
1 dl víz
10 dkg cukor

Recept:

Nyári hűsítő pohárkrém, mely csak a tojások sárgáinak felhasználásával készül.

A maradék fehérjét használjuk fel máshoz.  Akár egy mákosguba tortához, vagy egy jó pavlovához, esetleg egy kókuszcsókhoz remek alapanyag!

Forraljunk fel 5 dl tejet a vaníliarúd kikapart magjaival. Egy nagy edényben a tojássárgájákat  a cukorral verjük szinte fehérre, habosra, majd keverjük hozzá a pudingport is. Adjuk hozzá a maradék 1 dl tejet, és azzal is elegyítsük. Vékonysugárbna csorgassuk hozzá a felforralt tejet, majd a tej lábosába visszaöntve takaréklángon, kevergetve óvatosan sűrítsük be  a keveréket. Vigyázzunk, nehogy forrjon, mert a tojás kicsapódhat. Hűtsük ki a főzetet, és ha langyos, keverjük el benne alaposan a zselatin fixet.  Verjük kemény habbá a tejszínt, és forgassuk bele óvatosan. Poharakba adagolva tegyük a hűtőbe jó néhány órára, ezalatt viszonylagosan megszilárdul.

A nektarint hámozzuk meg, és vágjuk csíkokra. A vizet a cukorral tegyük fel főni, és kevergetve forraljuk egy percig. Ha kemény a nektarin, tegyük bele és takarékon egy percig főzzük a sziruppal. Ha puha a gyümölcsünk, csak tegyük bele a forró szirupba és zárjuk el alatta a gázt. Hagyjuk állni,amíg hűl a pohárkrém.

Ha a pohárkrém megszilárdult, tegyük a nektarint a tetejére, díszítsük tejszínhabbal vagy citromfűlevéllel.

 

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*