Főoldal \ Banánkenyér

Banánkenyér recept

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt
fél teáskanál sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna
csipet só
egy teáskanál fahéj
13 dkg vaj
18 dkg cukor
2 tojás
2 banán
2 evőkanál joghurt

Recept:

A túlérett banánok remek felhasználási módja, ha az ember banánkenyeret süt. Férjem szerint régen lehetett kapni kész “bolti” változatot, ez a recept szinte ugyanaz.

A banánt vetkőztessük le, majd villával alaposan nyomjuk össze. Adjuk hozzá a tojást, a vajat, a joghurtot, majd jól keverjük ki. Ha egynemű, keverjük hozzá a többi alapanyagot. Cukor helyett használhatunk mézet is.

Sütőpapírral bélelt szögletes (kenyér)formában süssük, 170 fokra előmelegített sütőben. Durván 50 perc-egy óra lesz a sütési idő.

Elkészültét tűpróbával ellenőrizzük.

Izgalmas lehet még aszalt gyümölcsökkel, csonthéjasokkal, csokidarabokkal dúsítani a tésztát.








Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.