Barackalagút recept

  • Barackalagút recept
  • Barackalagút recept

Hozzávalók:

Piskóta:
5 tojás
3 evőkanál finomliszt
2 evőkanál rétesliszt
5 evőkanál cukor
fél zacskó sütőpor

Krém:
2 kis barackjoghurt
1 zacskó tejszínhabpótló por
vagy 2 dl tejszín
1,5 dl tej
pár szem sárgabarack (én konzervet használtam)
1 zacskó tejszínhabpótló por
15-20 dkg fehér tortabevonó

Recept:

A csokitranszferfólia újabb felhasználása péntek estére ….

Könnyű piskóta habos joghurtkrémmel, barackdarabokkal, dekoratív díszítéssel.

A piskótához melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Az öt tojásfehérjét verjünk fel egy csipet sóval kemény habbá. A sárgájákat addig keverjük a cukorral, míg vajfehérségű lesz. Óvatosan öntsük rá a fehérjehabra, laza mozdulatokkal széles fakanállal keverjük bele.

A liszttel elkevert sütőport több részletben szitáljuk hozzá, és finoman keverjük el. A hab ne törjön össze.

Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A masszát oszlassuk el a formában, tegyük a sütőbe. Ha megemelkedett a tészta, mérsékeljük a hőt 160 fokra és süssük addig, míg a tetejét megtapogatva már nem a „zacskózizegéshez” hasonló hangot adja. A kész piskótát nedves konyharuhára tesszük, felcsavarjuk, majd vissza. Lehúzzuk róla  a sütőpapírt.

A piskótatésztát őzgerincformánk méretére szabjuk, majd kibéleljük vele.
A krémhez a tejszínt vagy a tejszínhabpótló port a tejjel habbá verjük. Belekeverjük a joghurtot, a zselatinfixet, majd az apróra vágott barackot.
A krémet a formában levő piskóta üregébe töltjük, majd a maradék piskótával befedjük.Hűtjük addig, míg megszilárdul a  krém.

Ezután kiborítjuk egy hosszúkás tálra. A csokit lassan megolvasztjuk. Én mikróban szoktam olvasztó fokozaton,  többször kivéve, megkeverve.
A csokitranszferfóliát méretre vágjuk, rákenjük a csokit, majd óvatosan befedjük vele a piskóta alagutat.

A csoki megszilárdulása után lehúzzuk a  fóliát és szeletelhetjük a  süteményt.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*