Főoldal \ Barackos csokis kifli

Barackos csokis kifli recept

Hozzávalók:

kb. 3 dl langyos (nem forró, nem hideg!) tej
fél kocka élesztő
7 dkg cukor
60 dkg finomliszt
1 tk. só
1 nagy tojás
7 dkg olvasztott vaj

Töltelék:
5-6 ek baracklekvár
1 tábla Milka tejcsoki
3-4 ek Nesquick kakaópor
reszelt narancshéj

1 tojás a kenéshez

Recept:

Ez tényleg egy igen finom, jó csokis, édes kifli, melynek tésztáját kenyérsütőgépben állítottuk össze.
A gép üstjébe kerülnek a hozzávaló ebben a sorrendben: langyos tej, élesztő, cukor, finomliszt, só, tojás, olvasztott vaj. Kenyértészta programon (1:20 perc) megdagasztatjuk-kelesztetjük a géppel.

Ennek hiányában a műveletet kézzel végezzük, és kelesztőtálban langyos helyen duplájára kelesztjük a tésztát.

A töltelékhez robotgéppel ledaráltjuk vagy lereszeltük a csokit, és összekeverjük a kakaóporral, és a reszelt narancs héjával (inkább bio narancsot vegyünk, vagy alaposan sikáljuk meg).

Ha készen van a kelesztés, négyfelé osztjuk a tésztát. Az első részt lisztezett deszkán kb. 1 cm vastag körré nyújtjuk, megkenjük lekvárral, megszórjuk a csokis kakaóval, és befedjük a második, szintén körré kinyújtott tésztával. Éles késsel, mint a tortát, 12 szeletre vágjuk. A háromszögek széles részétől kezdve feltekerjük a kifliket. Felvert egész tojással megkenjük a tetejüket és sütőpapíros vagy gyengén olajozott tepsibe sorakoztatjuk.

Tovább pihentetjük őket a langyos (!) levegőjű konyhában legalább 20 percig, majd 190 fokos előmelegített sütőben szép barnára sütjük. A maradék tésztát ugyanígy használjuk fel. Összesen 24 kiadós kiflink lesz ebből a mennyiségből.








Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.