Barackos joghurt kocka recept

  • Barackos joghurt kocka recept
  • Barackos joghurt kocka recept

Barackos joghurt kocka recept  Barackos joghurt kocka recept  

Hozzávalók:

15 dkg liszt
12 dkg cukor
2 kis vagy 1 nagy tojás
fél zacskó sütőpor
1,2 dl joghurt
1,2 dl olaj

5 dl joghurt
2 evőkanál zselatin
4 dl tejszín
18 dkg cukor
2 zacskó vaníliás cukor
gyümölcs (én baracokkonzervet használtam, de friss gyümölcs még jobb)

Recept:

Beújítottam egy remek állítható nagyságú sütőkeretet. Hiába a nagy meleg, feltétlenül ki kellett próbálnom.

Mit is készítsek? – tanakodtam magamban. Sütni kicsit meleg van,de talán kibírom, egy kis réteg piskóta belefér. Legyen a tetejére egy zselatinos-joghurtos réteg, az hűsít, és egészséges. Ráadásul a joghurt is házi! Így neki is láttam ennek a könnyű, tejszínes- gyümölcsös hűs, puha finomságnak. A tejszín legyen jó hideg, hogy keményre tudjuk verni. A gyümölcs is legyen hűtve, így a hideg hatására hamarabb köt majd a zselatin.

A piskótához melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és -sütőkeret hiányában – vajazzunk, lisztezzünk ki egy 25×30cm-es tepsit.

A tojásokat keverjük habosra a cukorral, vaníliás cukorral. Öntsük hozzá az olajat, a joghurtot, majd a sütőporral elkevert lisztet. Simítsuk a tepsibe. Süssük, míg színt kap a sütemény teteje, és a beleszúrt villára nem ragad tészta.

Ha kész,kihűtjük.

A joghurtos részhez a cukrokat összekeverjük a zselatinnal, és a joghurttal,majd állandó keverés mellett felforraljuk. Kihűtjük (folyós marad, nem kell megijedni), és összeforgatjuk a keményre vert tejszínhabbal és az ízlés szerint adagolt, apróra vágott gyümölccsel. A piskóta tetejére öntjük, és hűtőben szilárdítjuk. Nekem a keret mellett picit kifolyt, de nem vészesen. Ha megszilárdult, szépen szeletelhető!

A süti tetejét gyümölccsel, vagy zselével díszíthetjük.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

1  A+ a-

7 hozzászólás: “Barackos joghurt kocka

  1. Teri vagyok. Azt szeretném megtudni, hogy a tészta hozzávalóiban nem szerepel a málna, de írod, hogy rá kell szórni a tetejére. A barack meg a felső joghurtos részébe. Akkor ezt két különböző gyümölccsel kell, vagy azonos gyümölcsökkel is lehet?

  2. Én mindent az előirt recept alapján csináltam már másodjára a joghurtos krém a tetején mégis teljesen híg és folyós. Szóval úgy gondolom az alábbi fotónak semmi köze a recepthez!

    • Kikérem magamnak a fotó meghazudtolását! Itt minden kép igazi, és saját készítésű, a recept alapján.
      Valószínűleg valamit csak rosszul csinálsz, ha nem lesz szilárd a krém.
      Már eleve a 4 dl tejszínhab keményre felverve ad egy szilárdságot a szinte azonos mennyiségű joghurtnak, a zselatin ezt még tetézi. Nem tudom, hol rontod el…

  3. Kipróbáltam és hibátlan lett, tényleg kb. 50-50%-ra vannak megadva az arányok. Sajnos nekem kisebb volt a sütőforma, így picit eltolódtak az arányok, de ízre és állagra is nagyon jó lett! Köszi!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*