Barackos lepény recept

  • Barackos lepény recept
  • Barackos lepény recept

Hozzávalók:

6 tojás
30 dkg cukor
fél zacskó sütőpor
15 dkg margarin
csipet só
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg liszt
nagy doboz konzerv őszibarack

Recept:

Egyszerű, gyümölcsös sütemény. Bármilyen gyümölccsel készíthető.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

A tojások fehérjét verjük csipet sóval kemény habbá. keverjük hozzá a cukor felét. A tojások sárgáját a cukor másik felével habverővel fehéredésig kavarjuk. Hozzáadjuk a puha margarint,a  vaníliás cukrot, majd elvegyítjük benne a lisztet, a sütőport, végül a tojások habját óvatosan, hogy ne törjön össze.

Sütőpapírral bélelt aljú tepsibe (40×25 cm)tesszük.
A forró sütőbe toljuk 6 percre, majd kivesszük, és megszórjuk a gyümölccsel. Visszatesszük, mérsékeljük a hőfokot 160-170 fokra és készre sütjük.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

2 hozzászólás: “Barackos lepény

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*