Hozzávalók:
8 szufléhoz:
25 dkg ricotta
1 vaníliarúd
4 tojás
(nyírfa)cukor ízlés szerint
vaj a formék kikenéséhez
kevés őszibarack konzerv (nekem elég volt 2 fél barack)
Recept:
Könnyű, fehérjedús csemege. Cukor helyett nyírfacukorral diétázók, illetve gluténérzékenyek is fogyaszthatják.
Mivel hamar összeesik, frissen kell tálalni.
Elkészítése egyszerű. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, és tegyünk az aljába vízzel töltött tepsit, hogy párás közegben süthessük meg.
A ricottát keverjük össze a tojások sárgájával, a vaníliarúd kikapart belsejével és a (nyírfa)cukor felével.
A fehérjét csipet sótval verjük kemény habbá, majd apránként verjük hozzá a maradék cukrot.
Óvatosan forgassuka habot a túrós keverékhez. Kivajazott, cukorral enyhén megszórt szufléformákba tesszük a masszát, úgy, hogy a forma feléig érjen csak, mert emelkedni fog.
Betesszük a sütőbe és 15-20 perc alatt barnásra sütjük. A sütési idő lejárta előtt vékony barackszeleteket teszünk a desszertek tetjére, és azzal is sütjük még egy keveset.