Barackos ricottafelfújt recept

  • Barackos ricottafelfújt recept
  • Barackos ricottafelfújt recept

Hozzávalók:

8 szufléhoz:
25 dkg ricotta
1 vaníliarúd
4 tojás
(nyírfa)cukor ízlés szerint
vaj a formék kikenéséhez
kevés őszibarack konzerv (nekem elég volt 2 fél barack)

Recept:

Könnyű, fehérjedús csemege. Cukor helyett nyírfacukorral diétázók, illetve gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

Mivel hamar összeesik, frissen kell tálalni.

Elkészítése egyszerű. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, és tegyünk az aljába vízzel töltött tepsit,  hogy párás közegben süthessük meg.

A ricottát keverjük össze a tojások sárgájával, a vaníliarúd kikapart belsejével és a (nyírfa)cukor felével.

A fehérjét csipet sótval verjük kemény habbá, majd apránként verjük hozzá a maradék cukrot.

Óvatosan forgassuka  habot a túrós keverékhez. Kivajazott, cukorral enyhén megszórt szufléformákba tesszük a masszát, úgy, hogy a forma feléig érjen csak, mert emelkedni fog.

Betesszük a sütőbe és 15-20 perc alatt barnásra sütjük. A sütési idő lejárta előtt vékony barackszeleteket teszünk a desszertek tetjére, és azzal is sütjük még egy keveset.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*