Bazsalikomos feta sajttal sült csirkemell recept

  • Bazsalikomos feta sajttal sült csirkemell recept
  • Bazsalikomos feta sajttal sült csirkemell recept

Bazsalikomos feta sajttal sült csirkemell recept  Bazsalikomos feta sajttal sült csirkemell recept  

Hozzávalók:

négy személyre:
négy csirkemellfilé
nyolc szelet bacon

bors
20-25 dkg Feta sajt
3 gerezd fokhagyma
40-50 bazsalikomlevél
1 dl fehér bor

Recept:

Családi ebédre készült ez a húsétel. Előtte egy jó kis kukorica krémleves ropogós nachossal karöltve. Zárónak pedig egy könnyű, málnás-epres-szedres-tejszínes krémmel töltött piskótarolád került az asztalra.

A főétel elkészítése nem túl bonyolult. a csirkemellekre „zsebet” vágunk, én a húst kissé ki is klopfoltam, hogy ne legyen túlságosan vastag, jól átsülhessen. Sóztam, borsoztam a szeleteket.

A bazsalikomleveleket megmostam, alaposan leszárítgattam, papírtörlővel meg is törölgettem őket, majd éles késsel egészen felaprítottam. A feta sajthoz hozzákevertem három gerezd tört fokhagymát, és a bazsalikomleveleket (nekem még volt egy kis megmaradt pestom is, azt is belekevertem). Ezzel a fetás krémmel megtöltöttem a csirkeszeleteket, feltekertem roládokká, köréjük szeletelt bacont tekertem.

Ahol szükséges volt, fogpiszkáló segítségével rögzítettem. tepsibe sorakoztattam őket, fehérbort öntöztem köréjük, majd alufóliával lefedve mentek a 230 °-os sütőbe legalább 40-50 percre .

Az alufóliát levéve szép pirosra sütöttem őket.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*