Francia csokoládétorta recept

  • Francia csokoládétorta recept
  • Francia csokoládétorta recept

Hozzávalók:

25 dkg étcsokoládé
20 dkg vaj
8 dkg kristálycukor
5 tojás
2 ek liszt
2 kis adag erős kávé

öntet:
20 dkg mirelit eper
cukor
vaníliás cukor
fél zacskó főzős, vaníliás pudingpor

Recept:

Ez a csokitorta méltó lezárása volt a borsókrémlevesből, sült csirkecombból és kukoricás rizsből álló egyszerű menüsoromnak. A torta maga majdnem olyan mint egy brownie, nem száraz, nem is folyós. Arany középút, egyszerűen krémes, kiadós és tömény. Remekül feldobta a vaníliafagyi és a házilag készített, forró eper öntet, így randevúzott a szilárd, a folyékony, és a krémes textúra, a hideg és a forró….

Elkészítése cseppet sem bonyolult. A tojásokat kettéválasztottam, a fehérjéből egy csipet só segítségével kemény habot vertem. Amikor már kellően kemény volt, belekevertem 4 dkg cukrot. A sárgáját szintén 4 dkg cukorral fehéredésig kevertem. A vajat és a csokit vízgőz fölött összeolvasztottam.

A csokis masszát összekevertem két evőkanál liszttel, majd a sárgájás keverékkel és a kávéval. Ebbe óvatosan, egy kanál segítségével forgattam bele a fehérjehabot. A sütőt előmelegítettem 150 °-ra. Egy 24 cm átmérőjű tortaformának az alját kibéleltem sütőpapírral.

Addig sütöttem, míg a teteje szilárnak tűnt. Ne süssük túl!

Az eperöntethez a mirelit epret egy kis lábasba tettem. Felöntöttem annyi vízzel, hogy félig ellepje. Adtam hozzá vaníliás cukrot, és cukrot ízlés szerint. Amikor felforrt, belekevertem fél zacskó pudingport egy pici hidegvízzel összekeverve. Forraltam egyet rajta, így jól besűrűsödött.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*