Bogyó és Babóca torta recept

  • Bogyó és Babóca torta recept
  • Bogyó és Babóca torta recept
  • Bogyó és Babóca torta recept

Hozzávalók:

7 tojás
3 evőkanál rétesliszt
4 evőkanál finomliszt
7 evőkanál cukor
1 zacskó sütőpor

Krém:
3dl tejszín
25 dkg mascarpone
20 dkg áfonya
Porcukor

70-80 dkg marcipán
10 dkg cukormassza
Ételfestékek

Recept:

Hármas szülinapra készült a torta, ugyanis mindkét barátnőm gyermekének és Rékánknak közel van egymáshoz a születésnapja. Réka a hármat töltötte, Boldi szintén, Bazsa a legifjabb, egyéves.
Csaptunk egy lufis, anyósnyelves (soha többé) bulit, hat felnőttre jutott öt kicsi :) Jó nagy volt a hangzavar, ettünk-ittunk.

Ja, és a torta: sütöttem egy átlagos piskótát, ahogy szoktam:
A piskótához melegítsük elő a sütőt 190 fokra. A tojásfehérjéket verjünk fel egy csipet sóval kemény habbá. A sárgájákat addig keverjük a cukorral, míg vajfehérségű lesz. Óvatosan öntsük rá a fehérjehabra, laza mozdulatokkal széles fakanállal keverjük bele. A kétféle lisztet és a sütőport több részletben szitáljuk hozzá, és finoman keverjük el. A hab ne törjön össze. A tálat vajazzuk és lisztezzük ki bőven, nehogy leragadjon sütésnél a piskóta. Egyengessük el benne a masszát és tegyük be a sütőbe.

Ha megemelkedett a tészta, mérsékeljük a hőt 160 fokra és süssük addig, míg a tészta közepébe szúrt villára vagy hústűre nem ragad massza, illetve addig, míg a tetejét megfogva már nem a „zacskózizegéshez” hasonló hangot adja.

Ha kihűlt, vágjuk vízszintesen háromfelé.

Töltsük meg a krémmel és vékonyan vonjuk be kívülről is.

A krémhez a tejszínt a mascarponeval, az összeturmixolt áfonyával és ízlés szerint adagolt porcukorral viszonylag kemény krémmé vertem.

Töltés után egy órácskát jó hűteni, mielőtt a marcipánborítást elkezdjük. Ez utóbbihoz lilára színeztem a marcipánt – kb 70 dkg egy 24 cm-es tortához. Porcukros felületen nyújtottam, majd bevontam a tortát. A szivárványhoz levegőre keményedő cukormasszát vettem. Férjemmel színezgettük előző este.A színes rudakat kissé megnedvesítve ragasztottuk egymáshoz, majd szivárvány alakúra formáztuk. A szivárvány aljára 4 db fogpiszkálót szúrtunk , ezzel rögzítettük a nagy tortára szilárdulás után. Egy éjszaka kellett neki, hogy keményre szikkadjon.

Sajnos a figurák készítésében még nem vagyunk elég jártasak, szegények olyanok lettek, mintha “betéptek” volna. Ennek ellenére örült a gyereksereg :)

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*