Bolognai spagetti recept

  • Bolognai spagetti recept
  • Bolognai spagetti recept

Hozzávalók:

Hozzávalók (3 személyre):
50 dkg darált hús
30-35 dkg száraztészta
1 konzerv bébiparadicsom
4 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg sajt
bazsalikom
oregánó

Recept:

Gyerekjáték elkészíteni és általában mindenki szereti!

Pucoljuk meg a hagymát és vágjuk apróra. Az apróra vágott hagymát a forró olajon fonnyasszuk meg, majd adjuk hozzá a darált húst és néhány percig pirítsuk őket együtt. Ezután fedő alatt pároljuk puhára.

Keverjük a húshoz a paradicsomkonzervet, a zúzott fokhagymát, a bazsalikomot, az oregánót, a sót, majd fedő alatt főzzük, míg a paradicsomok szétfőnek.

A kész mártást – aki igényli – keményítővel sűrítheti. A tésztát lobogva forró sós vízben főzzük ki. A tésztafőzési kisokosból  többet megtudhatunk a tészták elkészítéséről

A kifőtt tésztára halmozzuk a  mártást és  a reszelt sajtot.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*