Bőrös sült császárhús sült burgonyával, coleslaw salátával recept

  • Bőrös sült császárhús sült burgonyával, coleslaw salátával recept
  • Bőrös sült császárhús sült burgonyával, coleslaw salátával recept
  • Bőrös sült császárhús sült burgonyával, coleslaw salátával recept

Bőrös sült császárhús sült burgonyával, coleslaw salátával recept  Bőrös sült császárhús sült burgonyával, coleslaw salátával recept  Bőrös sült császárhús sült burgonyával, coleslaw salátával recept  

Hozzávalók:

2-3 személyre:
1 kg csontos malaccsászár
egy tk szárított rozmaring
egy tk kakukkfű
kb 10 szem durvára tört zöldbors

alaplé

Saláta:
50 dkg fehérkáposzta
20 dkg sárgarépa
1 közepes fej lilahagyma
2 evőkanál napraforgóolaj
2 evőkanál fehér borecet
3-4 evőkanál porcukor

majonéz:
1 tojássárgája
1,8 dl napraforgóolaj
1 teáskanál mustár
1 teáskanál ecet (én almaecetet használtam)
csipet só
őrölt bors
1 evőkanál citromlé

Recept:

Nem győzök betelni nemvagyokmesterszakács oldalával. Amikor megpillantottam Nála ezt a  receptet, összefutott a számban a  nyál. Imádom a  ropogós bőrű sülteket, még az sem riaszt vissza, ha ezek kissé zsírosak. Egy grillezett csülökért egy tábla csokit is hajlandó lennék feláldozni! :)

Ennek a sültnek kissé hosszú a sülési ideje, és jobb villanysütővel, mert tapasztalatom szerint a(z átlagos) gázsütőknél nehéz belőni a 100 fokot pl.

Reggel hétkor már nekiálltam, hogy délre kész legyen. Kicsontoztam a  húst (a  csont remek húslevesnek vagy alaplének, ki ne dobjuk!), majd beirdaltam rombusz alakúra a bőrt.

A fűszerekkel és a sóval jól bedörzsöltem minden oldalát, majd tepsibe helyeztem bőrrel lefelé. Aláöntöttem ujjnyi alaplevet (húsleves is jó), majd befedtem fóliával. Két és fél órán át sütöttem 100 fokos sütőben, majd megfordítva a húst – még mindig fólia alatt – további egy órát.

Végül fólia le, 220 fok, és majd’ egy órát készresütöttem, hogy ropogós legyen a bőr rajta. Mennyei!!!!

Közben készült a saláta, amihez lehet bolti majonézt használni, de még finomabb a házi, amit nem is nagy ördöngösség elkészíteni.

A répát meghámoztam, legyalultam. A káposztát szintén gyalultam volna, ha nem csalok, és nem veszem meg készen, zacskósan, aprítva. Ez nagy segítség volt. A hagymát apróra vagdaltam.

Az olajat, a cukrot és az ecetet alaposan elkevertem. Hozzáadtam a hagymát és ezzel is összedolgoztam.

Hozzáadtam a gyalult zöldségeket és a majonézt, majd elkevertem. Jól hűtsük be, hogy összeérjenek az ízek.

A majonézhez a tojássárgáját, a mustárt, a sót, borsot és citromlevet habosra keverjük. Az olajat nagyon kis adagokban, közben folyton  keverve (habverővel) adagoljuk hozzá, hogy ne csapódjon ki. Ennyi az egész.

A sült krumplihoz megpucoltam a  burgonyát, kockákra vagdaltam és nagyon forró, bő olajban megsütöttem.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*