Bőrös sült császárhús sült burgonyával, coleslaw salátával recept

  • Bőrös sült császárhús sült burgonyával, coleslaw salátával recept
  • Bőrös sült császárhús sült burgonyával, coleslaw salátával recept
  • Bőrös sült császárhús sült burgonyával, coleslaw salátával recept

Hozzávalók:

2-3 személyre:
1 kg csontos malaccsászár
egy tk szárított rozmaring
egy tk kakukkfű
kb 10 szem durvára tört zöldbors

alaplé

Saláta:
50 dkg fehérkáposzta
20 dkg sárgarépa
1 közepes fej lilahagyma
2 evőkanál napraforgóolaj
2 evőkanál fehér borecet
3-4 evőkanál porcukor

majonéz:
1 tojássárgája
1,8 dl napraforgóolaj
1 teáskanál mustár
1 teáskanál ecet (én almaecetet használtam)
csipet só
őrölt bors
1 evőkanál citromlé

Recept:

Nem győzök betelni nemvagyokmesterszakács oldalával. Amikor megpillantottam Nála ezt a  receptet, összefutott a számban a  nyál. Imádom a  ropogós bőrű sülteket, még az sem riaszt vissza, ha ezek kissé zsírosak. Egy grillezett csülökért egy tábla csokit is hajlandó lennék feláldozni! :)

Ennek a sültnek kissé hosszú a sülési ideje, és jobb villanysütővel, mert tapasztalatom szerint a(z átlagos) gázsütőknél nehéz belőni a 100 fokot pl.

Reggel hétkor már nekiálltam, hogy délre kész legyen. Kicsontoztam a  húst (a  csont remek húslevesnek vagy alaplének, ki ne dobjuk!), majd beirdaltam rombusz alakúra a bőrt.

A fűszerekkel és a sóval jól bedörzsöltem minden oldalát, majd tepsibe helyeztem bőrrel lefelé. Aláöntöttem ujjnyi alaplevet (húsleves is jó), majd befedtem fóliával. Két és fél órán át sütöttem 100 fokos sütőben, majd megfordítva a húst – még mindig fólia alatt – további egy órát.

Végül fólia le, 220 fok, és majd’ egy órát készresütöttem, hogy ropogós legyen a bőr rajta. Mennyei!!!!

Közben készült a saláta, amihez lehet bolti majonézt használni, de még finomabb a házi, amit nem is nagy ördöngösség elkészíteni.

A répát meghámoztam, legyalultam. A káposztát szintén gyalultam volna, ha nem csalok, és nem veszem meg készen, zacskósan, aprítva. Ez nagy segítség volt. A hagymát apróra vagdaltam.

Az olajat, a cukrot és az ecetet alaposan elkevertem. Hozzáadtam a hagymát és ezzel is összedolgoztam.

Hozzáadtam a gyalult zöldségeket és a majonézt, majd elkevertem. Jól hűtsük be, hogy összeérjenek az ízek.

A majonézhez a tojássárgáját, a mustárt, a sót, borsot és citromlevet habosra keverjük. Az olajat nagyon kis adagokban, közben folyton  keverve (habverővel) adagoljuk hozzá, hogy ne csapódjon ki. Ennyi az egész.

A sült krumplihoz megpucoltam a  burgonyát, kockákra vagdaltam és nagyon forró, bő olajban megsütöttem.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*