Brokkolifasírt recept

  • Brokkolifasírt recept
  • Brokkolifasírt recept

Hozzávalók:

10-15 db fasírthoz:

50 dkg brokkoli
2 kis gerezd fokhagyma
1 tojás
10 dkg zabpehely

zsemlemorzsa
olívaolaj (spray)

Recept:

Nem szeretem a brokkolit. De ezt boldogan ettem. Jó kis fokhagymás, kívül ropogós, belül puha, tényleg eteti magát! 

Ráadásul gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, növényi rostokban. Jótékony hatású többféle rákbetegség  megelőzésében. Alacsony  kalóriatartalma miatt fogyókúrázók jolly jokere.

A fasírt elkészítése pedig gyerekjáték, még előpárolni sem szükséges.

A brokkolit szedjük rózsáira, és robotgéppel zúzzuk morzsásra.

A fokhagymát fokhagymanyomóval adjuk hozzá, majd keverjük bele a sót ízlés szerint, a tojást és a zabpelyhet.

Hagyjuk 15-20 percet állni, hogy a zabpehely felszívja a nedvességet.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd spricceljük meg vékonyan olajjal.

A brokkolis masszából nedves kézzel formázzunk ízlés szerinti méretű laposkás pogácsákat. Ha nem állnak össze, kevés zsemlemorzsa hozzáadásával segíthetünk.

A pogácsákat forgassuk bele a zsemlemorzsába. Tegyük egymástól kicsit távolabb az olajjal lespriccelt sütőpapírra. Végül kevés olajjal szintén spricceljük le a brokkolipogácsákat.

Helyezzük be előmelegített 190 fokos sütőbe, majd  süssük 30-40 perc alatt készre, félidőben megforgatva őket.

Én az egészség jegyében salátával, kefíres mártogatóssal és zöldséges hajdinakörettel tálaltam.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*