Brownie recept

  • Brownie recept
  • Brownie recept

Hozzávalók:

25 dkg finom étcsokoládé
20 dkg cukor
4 tojás
10 dkg vaj
14 dkg liszt
vaj a kenéshez

Recept:

Népszerű amerikai sütemény. Nevét  a színéről kapta. Csupacsoki belül krémes csoda…

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A csokit vízfürdő felett olvasszuk össze lassan a vajjal. Vigyázzunk, víz ne kerüljön bele, mert összehúzza a csokit.
A tojásokat keverjük habosra a cukorral. Keverjük bele a langyos csokis vajat, majd szitáljuk hozzá a lisztet. Habverővel keverjük jól el. Tettem bele egy marék durvára vágott diót is.

Egy 24 cm-es piteformában sütöttem, de aki a magas sütiket kedveli, tegye kisebb formába, hogy felfelé terjeszkedjen a sütemény.
A formát vajazzuk ki!

25 percig sütöttem 180 fokon. Nagyon kell vigyázni a túlsütéssel. Ez a  süti akkor jó, ha a teteje kérges, de a beleszúrt villán rajtamarad  a massza, belül krémes.

Tejszínhabbal és csokidísszel tálalhatjuk.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*