Burgonya krémleves baconchips-szel recept

  • Burgonya krémleves baconchips-szel recept
  • Burgonya krémleves baconchips-szel recept

Hozzávalók:

Hozzávalók kb 6 adaghoz:
fél póréhagyma
1-2 ek vaj
80 dkg krumpli
4 dl főzőtejszín
1-1,2 liter húsleves alaplé (leveskockából is jó)
bors, szerecsendió
25 dkg bacon

Recept:

Lágy, melengető krémleves téli napokra.

A hagymát apróra vágjuk, a krumplit megpucoljuk, megmossuk, és felkockázzuk.

A bacont kis darabkákra vágjuk, majd egy serpenyőben piros-ropogósra sütjük.

Egy nagy lábasban vajat hevítünk, rádobjuk a hagymát és kis lángon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a krumplit, felöntjük kb 7 dl alaplével, és közepesnél nagyobb lángon főzzük legalább 15-20 percig, míg a krumpli teljesen megfő.

Közben hozzáadunk kevés borsot, szerecsendiót. Ha a krumpli puhára főtt, hozzáadjuk a tejszínt, még alaplevet és együtt főzzük még rövid ideig.
A végén botmixerrel pürésítjük, majd a baconnel tálaljuk.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*