Burgonyás pogácsa recept

  • Burgonyás pogácsa recept
  • Burgonyás pogácsa recept

Hozzávalók:

2,5 dkg élesztő
0,5 dl tej
egy kávéskanál cukor
2 teáskanál só
40 dkg liszt
1 tojássárgája
3 közepes főtt burgonya
25 dkg margarin
1 tojás a kenéshez

Recept:

Ez egy isteni, puha pogácsarecept, már harmadszor sütöm!

Szerintem elronthatatlan, és nem nagy ördöngösség az összeállítása sem. Volt már, hogy elfogyott a krumpli itthon, és – szégyen vagy nem szégyen – krumplipüréporral pótoltam a burgonyát, így is finom lett!

Az élesztős a langyos cukros tejjel futtassuk fel.

A burgonyát nyomjuk össze, majd a hozzávalókat gyúrjuk jól össze. Lisztezett deszkán langyos konyhában pihentessük fél órát, majd hajtogassuk.

Újabb fél óra pihentetés, és hajtogatás. Nyújtsuk 3 cm vastahra és szaggassuk ki. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, és kenjük meg tetejüket felvert tojással.

Előmelegített, 200 fokos sütőben süssük barnára.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

1 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*