Burgonyás pogácsa recept

  • Burgonyás pogácsa recept
  • Burgonyás pogácsa recept

Hozzávalók:

25 dkg főtt, áttört, kihűlt burgonya
45 dkg liszt
25dkg vaj
1 tojássárgája
1 evőkanál só
2 zacskó szárított élesztő
1 kávéskanál cukor

A kenéshez:
1 db tojás

Recept:

Kedvenc kísérőm gulyásleveshez. Elengedhetetlen feltétele a meleg levegőjű konyha.

A liszttel elkeverjük a  szárított élesztőt, a cukrot. Hozzáadjuk a burgonyát, a vajat, a tojást és végül a sót.

Tésztát dagasztunk belőle. Letakarjuk és  kelesztjük bő egy órát. Utána hajtogatjuk a „leveles tésztafonat” recept képei alapján legalább háromszor, 20 perces pihenőidőt tartva két hajtás között.

Végül szaggatjuk, rácsozzuk és felvert tojással kenjük a pogácsák tetejét. Előmelegített 180 C-os sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük a pogácsákat.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*