Burgonyás pogácsa recept

  • Burgonyás pogácsa recept
  • Burgonyás pogácsa recept

Burgonyás pogácsa recept  Burgonyás pogácsa recept  

Hozzávalók:

25 dkg főtt, áttört, kihűlt burgonya
45 dkg liszt
25dkg vaj
1 tojássárgája
1 evőkanál só
2 zacskó szárított élesztő
1 kávéskanál cukor

A kenéshez:
1 db tojás

Recept:

Kedvenc kísérőm gulyásleveshez. Elengedhetetlen feltétele a meleg levegőjű konyha.

A liszttel elkeverjük a  szárított élesztőt, a cukrot. Hozzáadjuk a burgonyát, a vajat, a tojást és végül a sót.

Tésztát dagasztunk belőle. Letakarjuk és  kelesztjük bő egy órát. Utána hajtogatjuk a „leveles tésztafonat” recept képei alapján legalább háromszor, 20 perces pihenőidőt tartva két hajtás között.

Végül szaggatjuk, rácsozzuk és felvert tojással kenjük a pogácsák tetejét. Előmelegített 180 C-os sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük a pogácsákat.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*