Burgundi hátszín recept

  • Burgundi hátszín recept
  • Burgundi hátszín recept

Burgundi hátszín recept  Burgundi hátszín recept  

Hozzávalók:

2 személyre:
3-4 szelet hátszín
egy nagy fej hagyma apróra vágva
1 doboz darabolt paradicsomkonzerv

olaj
1 kk zsálya
1 kk rozmaring
1 kk bazsalikom
2 közepes sárgarépa

Recept:

Főztjeim receptjét mindig nehezen tudom rögzíteni. Nincs meghatározott anyaghányad, az esetek nagy részében érzés és kóstolás alapján dobálom a lábosba a hozzávalókat.

Ehhez az ételhez egy közepes (én a teflonost szeretem a legjobban) lábosban, kevés olajon megfuttatjuk a húsok mindkét oldalát, hogy lezájuk a rostokat, így szaftos marad a hús.

Ha megvagyunk vele, vegyük ki a szeleteket, ha szükséges, pótoljuk a zsiradékot, és pirítsuk üvegesre a hagymát. A pirított hagymára tegyük vissza a húst.

Hozzáadjuk a paradicsomot, a karikára vágott répát, sót, fűszereket és annyi borral öntjük fel, hogy szépen befedje.

Lefedve, takarékon főzzük, a hús puhulásáig. Ha szükséges, a nedvességet borral pótoljuk a húson. Villával ellenőrizzük, hogy megpuhult-e, a szaftot pedig forralással sűrítsük be.

Ízlés szerint galuskával, tésztával kínáljuk.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*