Főoldal \ Camambert-krémes, pirított gombás farfalle

Camambert-krémes, pirított gombás farfalle recept

Hozzávalók:

4 főre:
40-60 dkg farfalle

bors
20 dkg camambert
2 dl tejszín
1 dl fehérbor
egy póréhagyma
két gerezd fokhagyma
egy csokor petrezselyem
30-40 dkg csiperke
15 dkg vaj

reszelt sajt a tálaláshoz

Recept:

A street kitchen adását nézve kaptam kedvet ehhez a tésztához. Kicsit módosítottam rajta, mert sajnos nem kaptam meg minden hozzávalót a boltban.

A vajon megdinszteltem a karikára vágott póréhagymát. Rádobtam az apróra vagdalt fokhagymát, a szintén felaprított petrezselymet, sóztam, borsoztam, majd hozzáadtam a kis kockákra vagdalt camambert sajtot. Felöntöttem kevés fehérborral, és kevergetve főztem, míg a sajt felolvadt. Ekkor hozzáöntöttem a tejszínt és összeforraltam.

A gombát meghámoztam, vékony szeletkre vagdaltam és kevés vajon serpenyőben megpirítottam.

A tésztát lobogó sós vízben kifőztem, melegen összekevertem a mártással és a tetejére halmoztam reszelt sajtot, és a gombát.








Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.