Camambert-krémes, pirított gombás farfalle recept

  • Camambert-krémes, pirított gombás farfalle recept
  • Camambert-krémes, pirított gombás farfalle recept

Camambert-krémes, pirított gombás farfalle recept  Camambert-krémes, pirított gombás farfalle recept  

Hozzávalók:

4 főre:
40-60 dkg farfalle

bors
20 dkg camambert
2 dl tejszín
1 dl fehérbor
egy póréhagyma
két gerezd fokhagyma
egy csokor petrezselyem
30-40 dkg csiperke
15 dkg vaj

reszelt sajt a tálaláshoz

Recept:

A street kitchen adását nézve kaptam kedvet ehhez a tésztához. Kicsit módosítottam rajta, mert sajnos nem kaptam meg minden hozzávalót a boltban.

A vajon megdinszteltem a karikára vágott póréhagymát. Rádobtam az apróra vagdalt fokhagymát, a szintén felaprított petrezselymet, sóztam, borsoztam, majd hozzáadtam a kis kockákra vagdalt camambert sajtot. Felöntöttem kevés fehérborral, és kevergetve főztem, míg a sajt felolvadt. Ekkor hozzáöntöttem a tejszínt és összeforraltam.

A gombát meghámoztam, vékony szeletkre vagdaltam és kevés vajon serpenyőben megpirítottam.

A tésztát lobogó sós vízben kifőztem, melegen összekevertem a mártással és a tetejére halmoztam reszelt sajtot, és a gombát.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*