Camamberthabbal töltött paradicsom recept

  • Camamberthabbal töltött paradicsom recept
  • Camamberthabbal töltött paradicsom recept

Camamberthabbal töltött paradicsom recept  Camamberthabbal töltött paradicsom recept  

Hozzávalók:

5-6 paradicsomhoz:
5-6 paradicsom
10 dkg camambert sajt
fél dl tej
1 ek keményítő
petrezselyem (újhagyma)

Recept:

Egy receptújságban leltem rá erre a finomságra. Ez az egyik bűnös szenvedélyem: a receptújság-vásárlás. Néha felteszem a kérdést magamban, hogy mi értelme, ha egy kezemen meg tudom számolni, hányszor készítettem el az ott látott ételt.

De most!

Zárójelben megjegyzem, kizárólag férjem kedvéért készítettem el, jómagam sajnos nem kedvelem a paradicsomot. Sőt, valahogy a zöldségek helyett szívesebben nyúlok a csokoládéhoz :)

No, lássunk neki: melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Mossuk meg a paradicsomot, tetejét recés késsel vágjuk le, a belét kanállal kaparjuk ki, és kínáljuk meg vele a kanárit (vagy aki otthon van). A tejet tegyük fel takaréklángon a tűzhelyre, majd nagylyukú reszelőn reszeljük bele a sajtot. Szórjuk rá a keményítőt. Fakanállal kevergetve főzzük, míg a  sajt megolvad. Ekkor tegyük bele a tojások sárgáját. Ezzel is főzzük tovább takarékon, míg sűrű krém lesz belőle. Ekkor elzárjuk a gázt. Apróra vágott petrezselymet (és akár újhagymát) tehetünk bele. Forgassuk hozzá óvatosan a tojások kemény habbá vert fehérjét.

Töltsük meg a paradicsomokat. A kalapjukat ültessük fel, majd a sütőbe tolva durván 20 perc-fél óra alatt süssük készre.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

1 hozzászólás: “Camamberthabbal töltött paradicsom

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*