Cápatorta recept

  • Cápatorta recept
  • Cápatorta recept

Hozzávalók:

Piskóta:
8 tojás
4 púpos evőkanál finomliszt
4 púpos evőkanál rétesliszt
8 evőkanál cukor
1 zacskó sütőpor
Csipet só

Krém:
5 dl hulala
2 tábla Milka csoki
1 tábla magas kakaótartalmú étcsoki

70 dkg marcipán
ételfestékek (kék, sárga, fekete, piros)

Recept:

Bubu – az “amatőr tengerbiológus” – hetedik szülinapjára készült a cápatorta.

A piskótákhoz melegítsük elő a sütőt 190-200 fokra. A piskóta elkészítéséhez a tojásfehérjéket verjünk fel egy csipet sóval kemény habbá. Öntsük hozzá a cukor felét és keverjük tovább.

A sárgájákat addig keverjük a cukor másik felével, míg vajfehérségű lesz. A liszttel elkevert sütőport több részletben szitáljuk hozzá, és keverjük jól el. A fehérjehabot óvatosan, immár kanállal keverjük hozzá, ne törjön össze.

Sütőpapírral béleljük egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját.

A masszát oszlassuk el a formában, tegyük a sütőbe. Ha megemelkedett a tészta, mérsékeljük a hőt 150-160 fokra és süssük addig, míg a tészta közepébe szúrt villára vagy hústűre nem ragad massza, illetve addig, míg a tetejét megfogva szilárdnak érezzük a tésztát. A kész piskótát hűlés után vízszintesen háromfelé vágjuk.

A sütésről részletes videot készítettem, itt érhető el.

A töltelékhez a csokikat apróra törve mikrohullámú sütőben alacsony fokozaton, gyakran megkeverve olvasszuk össze. A hulalát verjük habbá, majd adjuk hozzá vékony sugárban a  csokit és verjük tovább, míg egynemű, kemény csokis habot kapunk.

Töltsük meg a tortát, majd vékonyan vonjuk be kívülről is.

Kb. 40-45 dkg marcipánba gyúrjunk kék ételfestéket, majd porcukros felületen nyújtsuk ki kb fél cm vékonyra.

Nagysága legyen valamivel nagyobb, mint a torta átmérője oldala plusz a magasság kétszerese.
Marcipánsimító segítségével vonjuk be a formát.

A leeső részekhez gyúrjunk sötétebb kék festéket, nyújtsuk vékonyra, és vágjuk a torta oldalánál valamivel keskenyebb csíkot, majd pogácsaszaggatók segítségével alakítsuk ki a  “hullámokat”. A torta oldalát tiszta ecsettel és vízzel nedvesítsük meg, és ragasszuk rá a  “hullámzást”.

A cápát az interneten leltem, kinyomtattam, kivágtam, és ezt használtam sablonnak a marcipánhoz.

Szintén nedvesítéssel ragasztottam fel. A többi dísz (korallok, szivacsok, kishalak) a marcipán “gyurmázásával” készültek, kis kézügyességet igényel.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*