Churros recept

  • Churros recept
  • Churros recept
  • Churros recept

Hozzávalók:

3,2 dl víz
15 dkg vaj
fél tk. só
17 dkg liszt
4 tojás

cukor és fahéj
15 dkg csoki
1.5 dl tejszín

Recept:

Még Spanyolországban kiszúrtam magamnak ezt a nemzeti édességnek számító fánkot, de sajnos ott kint nem volt alkalmam enni.
Ám most végre elkészítettem. Egy szóval tudom jellemezni: ISTENI!!!!!!!

Érdemes kipróbálni ezeket az égetett tésztából készült sült kis rudakat, cukorban forgatva.
A receptet piszkénél találtam, és azt hiszem, tökéletes!

A vajat és a vizet a sóval egy mélyebb, vastagabb aljú lábasban közepes lángon melegítsük össze, majd adjuk hozzá a lisztet. Nagy lángon fakanállal erőteljesen keverjük a masszát, míg egy gombóccá összeáll.

Ezután kell még egy perc tűzön kevergetés az égetett tésztának.

A tűzről levéve, hűtsük lanygosra, majd robotgéppel egyenként keverjük bele a tojásokat. A masszát töltsük csillagcsöves habzsákba.
Egy lábosban melegítsünk bő olajat.Amikor a belemártott fogpiszkáló körül sok apró buborék keletkezik, a habzsákból 10 centis rudacskákat nyomjunk az olajba. A fánkocskákat forgassuk, és mikor szép aranyszínűek, szedjük papírtörlőre majd forgassuk őket fahéjjal kevert cukorba.

A csokimártogatóshoz olvasszuk össze a csokit a tejszínnel.
Isteni kalóriabomba!!

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*