Citromkrém torta recept

  • Citromkrém torta recept
  • Citromkrém torta recept
  • Citromkrém torta recept

Hozzávalók:

Tészta:
6 tojás
6 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
6 evőkanál cukor
Krém:
3 csomag tejszínhabpor
2 csomag zselatin fix
4 dl tej
egy nagy doboz tejföl
citrom és porcukor ízlés szerint
Dísz:
pillecukor
porcukor

Recept:

Nagyon könnyű, nyári délutánokra való csemege.

A tojások fehérjét csipet cukorral habbá verjük. A sárgájákat a cukorral fehéredésig keverjük.

A fehérjébe óvatosan beleforgatjuk a sárgáját és beleszitáljuk a lisztet.Vigyázzunk, a hab ne törjön össze.

Vajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tortaformába egyengetjük és 190 fokra előmelegített sütőben megkezdjük a sütést. ha feljött a tészta, mérsékeljük a lángot 160 fokra, és tűpróbáig sütjük.

A krémhez a tejszínport a tejjel felverjük. Hozzákeverjük a tejfölt, a zselatinfixet és az ízlés szerint adagolt citromlevet és porcukrot.
A citrom héjából- alapos mosás után- reszelhetünk is bele egy keveset.

A tortát háromfelé vágjuk, megtöltjük és bevonjuk a krémmel.
Tetejére fondantvirágok kerülnek, melyeket a következőképpen készítünk el:

A pillecukrot (én 90 g-osat használtam el) egy evőkanál vizet  fröccsentve  a tetejére mikróban felolvasztunk, majd dupla mennyiségű porcukorral jól összedolgozzuk, míg gyurma keménységű tésztát nem kapunk.

Kis olajat öntve alá könnyedén nyújtjuk, formázhatjuk. Ehhez segítségül lehetnek a következő videok:

<h2>Videók</h2>
Liliom

Virágok színezése

Kála

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*