Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás
6 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
6 evőkanál cukor
Krém:
3 csomag tejszínhabpor
2 csomag zselatin fix
4 dl tej
egy nagy doboz tejföl
citrom és porcukor ízlés szerint
Dísz:
pillecukor
porcukor
Recept:
Nagyon könnyű, nyári délutánokra való csemege.
A tojások fehérjét csipet cukorral habbá verjük. A sárgájákat a cukorral fehéredésig keverjük.
A fehérjébe óvatosan beleforgatjuk a sárgáját és beleszitáljuk a lisztet.Vigyázzunk, a hab ne törjön össze.
Vajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tortaformába egyengetjük és 190 fokra előmelegített sütőben megkezdjük a sütést. ha feljött a tészta, mérsékeljük a lángot 160 fokra, és tűpróbáig sütjük.
A krémhez a tejszínport a tejjel felverjük. Hozzákeverjük a tejfölt, a zselatinfixet és az ízlés szerint adagolt citromlevet és porcukrot.
A citrom héjából- alapos mosás után- reszelhetünk is bele egy keveset.
A tortát háromfelé vágjuk, megtöltjük és bevonjuk a krémmel.
Tetejére fondantvirágok kerülnek, melyeket a következőképpen készítünk el:
A pillecukrot (én 90 g-osat használtam el) egy evőkanál vizet fröccsentve a tetejére mikróban felolvasztunk, majd dupla mennyiségű porcukorral jól összedolgozzuk, míg gyurma keménységű tésztát nem kapunk.
Kis olajat öntve alá könnyedén nyújtjuk, formázhatjuk. Ehhez segítségül lehetnek a következő videok:
<h2>Videók</h2>
• Liliom
• Kála