Hozzávalók:
4 db tojás
13 dkg kristálycukor
8 dkg vaj
12 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 db citrom
fél citrom leve
30 dkg fondant
Recept:
Isteni könnyű, frissítő nyári sütemény. Ez a mennyiség nekem egy közepes őzgerincformára és 3 muffinra volt elég.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukor felével fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a jól megmosott egész citrom reszelt héját és levét, az olvasztott vajat és a sütőporral elkevert lisztet, majd hozzáadjuk a tojásfehérjék keményre felvert és a cukor másik felével dúsított habját, és kanállal óvatosan összekeverjük, ne törjön össze a tojáshab.
A masszát vajazott, lisztezett őzgerinc formába öntjük, és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük – tűpróbával ellenőrizzük. A tetejéhez a fondant mikróban megolvasztjuk és a fél citrom levével kikeverjük. Lassan a sütemény tetejére csorgatjuk.