Clafoutis recept

  • Clafoutis recept
  • Clafoutis recept
  • Clafoutis recept

Hozzávalók:

2 dl tejszín
1 dl tej
2 zacskó vaníliás cukor
3 tojás
8-10 dkg cukor
45-50 dkg cseresznye vagy meggy
10 dkg liszt

Recept:

A clafoutis egy hagyományos francia édesség. Nem túl édes, nagyon gyümölcsös, könnyed, remegős tejes pite. Hagyományosan magozatlan cseresznyéből készül, de én magozott meggyet használtam.

Elkészítéséhez előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy kb 22 cm átmérőjű tűzálló tálat kivajazunk.

A cukrot és a tojásokat elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, a tejet, a vaníliás cukrokat és a lisztet, majd csomómentesre keverjük.
Ha simára kevertük a masszát, a sütőformába öntjük és rászórjuk a meggyet.

35-40 percig sütjük, míg a teteje aranybarnává pirul. Megszórjuk porcukorral és tálaljuk.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

1 hozzászólás: “Clafoutis

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*