Creme Brulee recept

  • Creme Brulee recept
  • Creme Brulee recept
  • Creme Brulee recept

Hozzávalók:

5 dl tejszín
6 tojássárgája
6 ek cukor
vanília komplett
cukor a karamellizáláshoz

Recept:

Francia desszertkülönlegesség. Érdemes hozzá beszerezni egy karamellizáló pisztolyt.

Keverjük össze a vaníliát a tojássárgájákkal és a cukorral. Öntsük hozzá a tejet és melegítsük össze. Ne forraljuk. Kis hőálló tálkákba kanalazzuk a  krémet  (nekem 3 nagyobb tálka lett ebből a  mennyiségből). A tálkákat állítsuk vízzel telt tepsibe, hogy majd vízgőzben párolódjanak. A víz a tálkák 2/3-áig érjen.

150 fokos sütőbe téve kb.  30-45 perc alatt készre sütjük őket. A teteje legyen szilárd, de ha megrázzuk, még remegjen a krém. Hűtsük ki, szórjuk meg tetejüket cukorral és karamellizáló pisztollyal vagy grillezővel (nekem ez nem sikerült szépen sajnos) olvasszuk rá a cukrot.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*