Hozzávalók:
5 dl tejszín
6 tojássárgája
6 ek cukor
vanília komplett
cukor a karamellizáláshoz
Recept:
Francia desszertkülönlegesség. Érdemes hozzá beszerezni egy karamellizáló pisztolyt.
Keverjük össze a vaníliát a tojássárgájákkal és a cukorral. Öntsük hozzá a tejet és melegítsük össze. Ne forraljuk. Kis hőálló tálkákba kanalazzuk a krémet (nekem 3 nagyobb tálka lett ebből a mennyiségből). A tálkákat állítsuk vízzel telt tepsibe, hogy majd vízgőzben párolódjanak. A víz a tálkák 2/3-áig érjen.
150 fokos sütőbe téve kb. 30-45 perc alatt készre sütjük őket. A teteje legyen szilárd, de ha megrázzuk, még remegjen a krém. Hűtsük ki, szórjuk meg tetejüket cukorral és karamellizáló pisztollyal vagy grillezővel (nekem ez nem sikerült szépen sajnos) olvasszuk rá a cukrot.