Csirkenyárs zöldséges tésztával recept

  • Csirkenyárs zöldséges tésztával recept
  • Csirkenyárs zöldséges tésztával recept

Csirkenyárs zöldséges tésztával recept  Csirkenyárs zöldséges tésztával recept  

Hozzávalók:

2-3 személyre:
40 dkg csirkemell
20 dkg kínai tészta vagy spagetti
2 dl édes csiliszósz
kis darabka gyömbér
szójaszósz

egy nagy kaliforniai paprika
1 szép nagy sárgarépa
olaj

Recept:

Ázsiai ihletésű nagyon finom tésztaétel csirkehússal.

Ehhez a csirkemellet előző nap vágjuk hosszú csíkokra, tegyük egy tálba. Öntsük rá az édes csiliszósz nagy részét (kb. 2-3 evőkanállal hagyjunk belőle a tésztára), és 4 evőkanál szójaszószt . Reszeljünk rá kevés friss gyömbért, keverjük össze. Fedjük le folpackkal és tegyük a hűtőbe egy éjszakára.

A tésztát lobogó forró sós vízben főzzük ki. Ezalatt a kaliforniai paprikát vágjuk hosszú vékony csíkokra (juliennre). A répát pucoljuk meg, és szintén vágjuk vékony csíkokra. Ha színes ételt szeretnénk, többféle színű kaliforniai paprikából vagdaljuk össze a tésztára valót (Budapestiek a nagycsarnokban egész jó áron be tudják szerezni).

A zöldségeket kevés olajon futtassuk meg, sózzuk, majd adjunk hozzá néhány evőkanál szójaszószt. Ezzel is pirítsuk egy ideig őket.
Vegyük ki egy tányérra, majd a maradék zsiradékon rázogatva pirítsuk a tésztát is. Adjunk hozzá 2-3 evőkanál édes csiliszószt, majd keverjük bele a zöldséget.

A csirkenyárshoz hurkapálcára cikkcakkban fűzzük fel a csirkecsíkokat, majd serpenyőben kevés olajon süssük pirosra őket, és helyezzük a tészta tetejére.

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

1 hozzászólás: “Csirkenyárs zöldséges tésztával

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*