Hozzávalók:
2-3 személyre:
40 dkg csirkemell
20 dkg kínai tészta vagy spagetti
2 dl édes csiliszósz
kis darabka gyömbér
szójaszósz
só
egy nagy kaliforniai paprika
1 szép nagy sárgarépa
olaj
Recept:
Ázsiai ihletésű nagyon finom tésztaétel csirkehússal.
Ehhez a csirkemellet előző nap vágjuk hosszú csíkokra, tegyük egy tálba. Öntsük rá az édes csiliszósz nagy részét (kb. 2-3 evőkanállal hagyjunk belőle a tésztára), és 4 evőkanál szójaszószt . Reszeljünk rá kevés friss gyömbért, keverjük össze. Fedjük le folpackkal és tegyük a hűtőbe egy éjszakára.
A tésztát lobogó forró sós vízben főzzük ki. Ezalatt a kaliforniai paprikát vágjuk hosszú vékony csíkokra (juliennre). A répát pucoljuk meg, és szintén vágjuk vékony csíkokra. Ha színes ételt szeretnénk, többféle színű kaliforniai paprikából vagdaljuk össze a tésztára valót (Budapestiek a nagycsarnokban egész jó áron be tudják szerezni).
A zöldségeket kevés olajon futtassuk meg, sózzuk, majd adjunk hozzá néhány evőkanál szójaszószt. Ezzel is pirítsuk egy ideig őket.
Vegyük ki egy tányérra, majd a maradék zsiradékon rázogatva pirítsuk a tésztát is. Adjunk hozzá 2-3 evőkanál édes csiliszószt, majd keverjük bele a zöldséget.
A csirkenyárshoz hurkapálcára cikkcakkban fűzzük fel a csirkecsíkokat, majd serpenyőben kevés olajon süssük pirosra őket, és helyezzük a tészta tetejére.
Kőtelező elkésziteni