Csirkepörkölt tócsniban görögös salátával recept

  • Csirkepörkölt tócsniban görögös salátával recept
  • Csirkepörkölt tócsniban görögös salátával recept

Csirkepörkölt tócsniban görögös salátával recept  Csirkepörkölt tócsniban görögös salátával recept  

Hozzávalók:

2-3 főre:
Csirkepörkölt:
fél csirkemell
egy fej vöröshagyma
olaj
pirospaprika

1 evőkanál keményítő
2 evőkanál tejföl
Tócsni:
3 közepes burgonya
1 tojás

bors
egy kis fej lilahagyma
3-4 evőkanál liszt
fél paradicsom
2 evőkanál tejföl
saláta:
fél kígyóuborka
néhány jégsalátalevél
1 nagy paradicsom vagy néhány kisebb koktélparadicsom
kis zacskó olajbogyó
5 dkg fetasajt
citromlé
olívaolaj
só, bors

reszelt sajt
tejföl a tetejére

Recept:

Sosem csináltam tócsnit nyers burgonyából. Fiatalabb koromban mi ezt főtt krumplival készítettük. Ahhoz adtunk lisztet, sót, és sütöttük ki olajban. Imádtam.

A nyers krumpliból készült változat sem hozott csalódást. Nagyon finom, kissé a lángosra emlékeztet. Nem egy fogyókúrás darab, de a krumpli reszelése szerintem rengeteg kalóriát felemészt ;)

A csirkepörkölthöz a mellet felkockázzuk, a hagymát megpucoljuk és felaprítjuk. A paradicsomot megmossuk és apróra vagdaljuk.

Kevés olajon csipet sóval megdinszteljük a felvágott hagymát. Meghintjük egy evőkanálnyi pirospaprikával, majd hozzádobjuk a  húst.  Hozzáadjuk a  paradicsomot, kevés vizet és megkeverjük. Alacsony lángon a hús puhulásáig főzzük. Sózzuk, ha szükséges. A keményítőt kevés vízzel és a tejföllel összekeverjük, és a húshoz adjuk. Röviden összeforraljuk.

A tócsnihoz a burgonyát meghámozzuk, lereszeljük. A hagymát szintén megpucoljuk és apróra vagdaljuk.

Összekeverjük a burgonyát, hagymát, tejfölt, tojást, sót, borsot, lisztet. Sűrű maszát kell kapjunk. Nagy serpenyőben ujjnyi olajba palacsinta nagyságú masszát terítünk szét 1cm vastagon. Mindekét felét erős tűzön barnára sütjük.

A tócsni egyik oldalának felét meghintjük reszelt sajttal, ráhalmozunk a csirkéből, és ráhajtjuk a tócsni másik felét. Tetejét tejföllel, reszelt sajttal szórjuk.

A salátához megpucoljuk a zöldségeket, majd felaprítjuk őket. Sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal és citromlével öntözzük, és összeforgatjuk.

 

Ha tetszett, kattints és küldd el ismerőseidnek!

0  A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*