Hozzávalók:
115 g vaj
75 g barna cukor
75 g kristálycukor
1 tojás
1 kiskannál vanília kivonat
200 g finomliszt
fél tk sütőpor
negyed teáskanál só
150 g csokichip
Recept:
Régóta szemezgetek egy airfryerrel. A mostani „olajválság” végül meggyőzött a készülék hasznosságáról. Sajnos a hétvégi bevásárlás során már egyáltalán nem volt a polcokon olaj, sőt, az Aldiban már liszt sem.
Így lelkifurdalás nélkül nyomtam meg a rendelés gombot, és érkezett meg az új szerelem egy piros Cosori márkájú gép személyében.
Amióta birtokolom, állandó használatban van. Sütöttem benne húst, gombát, rántott dolgokat, kekszet, muffint, de még a szottyadt kiflit is ezzel varázsoltam ropogóssá egy álmos hajnalon.
El is határoztam, hogy több, a géppel készített receptet teszek fel az oldalra.
Kezdem is ezzel az isteni csokicseppes keksszel. Belül puha, a szélén ropog, olyan, amilyennek lennie kell.
A recept gyors és egyszerű. A vajat olvasszuk meg, de ne forraljuk fel. Adjuk hozzá a tojást, a cukrokat, a sütőporral elkevert lisztet,a vaníliát, a tojást és a sót, végül forgassuk bele a csokicseppeket.
Vágjunk a gép kosárméretének megfelelő sütőpapírt. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra, majd tegyük bele a sütőpapírt és a kekszet: diónyi golyókat formázzunk, majd lapítsuk el őket. 160 fokon kb 8-10 perc alatt megsülnek.
Ha előmelegítés nélkül sütünk, a sütési idő 2-3 perccel nő.