Csokilabda recept

  • Csokilabda recept

Hozzávalók:

20 dkg étcsoki
10 dkg vaj
11 dkg cukor
3 tojás
1 zacskó vaníliás cukor vagy vanilinkomplett
20 dkg liszt
3 dkg kakaópor
1 tk sütőpor
csipet só
cukor, vaniliáscukor a forgatáshoz (max. 10 dkg)

Recept:

A Nők lapja cafe fórumának egyik sztárja.
A felhasznált csoki mindenképpen étcsokoládé legyen, mert a tejcsokitól nem marad szép formájú.

Gyenge lángon olvasszuk össze a vajat és a csokoládét, majd levéve a tűzről adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, a vaníliás cukrot, a cukrot, a kakaóport, a sót és végül keverés közben -egyesével- a  tojásokat. Lágy tésztát kapunk, amit minimum egy órára behűtve (másnapra még jobban “megköt”) már remekül tudunk formálni.

Nedves kézzel gyúrjunk belőle 40 gombócot, ezeket forgassuk meg jól kristály- vagy barnacukorban.

Tegyük a gömböket sütőpapírral bélelt tepsibe 4-5 cm-re egymástól. 160 fokon kell sütni 10-15 percig. Kívül ropogjon, de belül legyen krémes.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*