Csokis fatörzs recept

  • Csokis fatörzs recept

Hozzávalók:

5 tojás
5 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
5 evőkanál cukor
25 dkg csokoládé
50 dkg mascarpone

Recept:

Egy remek családi ebéd után jólesett ez a tömény csokis, puha piskótás desszert. Érdemes kipróbálni, nem nagy ördöngösség!

A piskóta tésztáját a korábban ismertetett módon készítettem el. A masszát sütőpapírral bélelt sütőlemezre simítottam, és 180 fokos előmelegített sütőben készre sütöttem. Lehúztam róla a papírt és nedves konyharuhára téve azzal feltekertem, majd “letekertem” a konyharuháról.

A krémhez a csokit vízgőz fölött megolvasztottam. Ha langyosra hűlt, kikevertem a mascarponeval.

Megkentem a tekercset, feltekertem, és kívülről is bevontam, majd villával faerezetet mintáztam rá.

 

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

1 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*