Csokis perec recept

  • Csokis perec recept

Hozzávalók:

35 dkg liszt
10 dkg darált mogyoró
25 dkg hideg vaj
12 dkg porcukor
1 tojás
csipet só

A csokoládémázhoz
30-40 dkg étcsokoládé

Recept:

Hálás vagyok ezért a neten talált receptért. Ha az ember nem bénázza el a csoki temperálását, jobb, mint a bolti. Így is, csak csúnyább.

Valamiért mindig elrontom, pedig nem voltam rest előkapni a márványtáblát, amivel Jani lepett meg egy születésnapomra.

A tésztához a hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, azután legalább félórát hűtőben pihentetjük.

Lisztezett munkafelületen kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát.

Perecszaggatóval pereceket szaggatunk belőle, amiket aztán sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatunk és 200 fokra melegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne kapjon színt!

Gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, majd temperáljuk.

Belemártogatjuk a pereceket, majd sütőpapírra tesszük őket, és megvárjuk, hogy a csokoládé megszilárduljon.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*