Hozzávalók:
Tészta:
15 deka vaj vagy margarin
15 dkg krémsajt
10 deka cukor
25 deka liszt
Csipet só
Töltelék:
10 dkg étcsokoládé
5 dkg puha vaj vagy margarin
Két deka cukrozatlan kakaópor
Két bio narancs reszelt héja
5 dkg kandírozott narancshéj
Recept:
Ez a kifli borzasztó. Kelleti magát és nagyon nehéz neki ellenállni. Puha omlós és kellemesen narancsosan csokis, igazi fenék növelő karácsonyi csemege.
A tésztához valókat gyors mozdulatokkal gyúrjuk homogén gombócba és folpackba csavarva tegyük a hűtőbe minimum egy órára.
A töltelékhez a csokoládét mikrohullámú sütőben megolvasztjuk, és alaposan kikeverjük a többi hozzávalóval.
Ha letelt a kötelező pihenőidő, vegyük kétfelé és nyújtsuk vékony kör alakú lappá.
Kenjük meg a töltelék felével, és pizzavágó segítségével vágjuk nyolc háromszögcikké.
A kis háromszögeket az alapjuktól fogva tekerjük fel, majd sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire.
A tésztagombóc másik felével ugyan így járjunk el.
170 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt halvány barnára sütjük őket.