Csokitorta, ami nem száraz! recept

  • Csokitorta, ami nem száraz! recept
  • Csokitorta, ami nem száraz! recept
  • Csokitorta, ami nem száraz! recept

Hozzávalók:

13 dkg liszt
17 dkg cukor
6 dkg keserű kakaópor
3/4 teáskanál sütőpor
3/4 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
1 nagy tojás
1 vaníliarúd kikapart magja
5 dkg olaj
1 dl forró víz

krém:
25 dkg csoki
2,5 dl tejszín

Recept:

Ez egy isteni, szaftos, puha és tömény csokitorta. És nagyon könnyű elkészíteni, hisz csak egy kevert tészta. A krémje is nemesen egyszerű, de használjunk hozzá jó minőségű étcsokoládét.

A tészta száraz hozzávalóit elegyítsük el, majd keverjük hozzá a nedves összetevőket.

Habverővel dolgozzuk jól össze. Öntsük a tészta felét 22 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába, majd előmelegített sütőben, 180 fokon süssük készre. A massza másik felével ugyanígy járjunk el.

A krémet néhány órával előbb érdemes elkészíteni. Ehhez hez a tejszínt forrósítsuk fel, öntsük a csokoládéra, és hűtsük be néhány órára. Kihűlte után habverővel keverjük jól ki.

Kenjük meg az egyik tésztalapot, helyezzük rá a másikat, és vonjuk be kívülről is a krémmel. Díszíthetjük csokigolyókkal, eperrel, idénygyümölccsel.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

1 hozzászólás: “Csokitorta, ami nem száraz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*