Hozzávalók:
Piskóta:
6 tojás
6 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
6 evőkanál cukor
Krém:
2 tábla csoki (Milkával isteni)
2 dl tejszín
meggybefőtt
némi rum
1 csomag zselatinfix
50 dkg marcipán
Recept:
Aki szereti a Milkát…rossz ember nem lehet. Ebben pedig az dominál!
Készítsünk egy alap piskótát: 6 tojásfehérjét verjünk fel egy csipet sóval kemény habbá. A sárgájákat keverjük fehéredésig a cukorral. Óvatosan öntsük rá a fehérjehabra, laza mozdulatokkal széles fakanállal keverjük bele. A liszttel elkevert sütőport több részletben szitáljuk hozzá, és finoman keverjük el. A hab ne törjön össze.
Kapcsos tortaforma aljára tegyünk sütőpapírt, majd erőltessük rá a karimát, és az összekapcsolás után lazán vágjuk le a kiálló papírt.Ebbe tegyük a tésztát, majd toljuk előmelegített 200 fokos sütőbe. Ha feljött a piskóta, vegyük lejjebb a sütő hőfokát, úgy 160 fokra. Ne nyitogassuk az ajtót, sütés vége felé egy tűpróba erejére.
Ha kész, vegyük ki, és tortaformástól borítsuk fejre egy rácsra kihűlni, így szép magas marad.
Ha kihűlt, vágjuk ketté, és töltsük be a krémmel.
A krémet előző este célszerű elkezdeni. A csokit a tejszínnel olvasszuk össze, és hagyjuk hűlni másnapig. A meggybefőttet áztassuk be a rummal elkevert befőttlébe.
Másnap a krémet habverővel keverjük habosra, majd dolgozzuk össze a zselatinfix-szel. A tortát töltsük meg a krémmel, szórjuk rá a befőttet.
Kívülről is vonjuk be, majd borítsuk be a vékonyra nyújtott marcipánnal. Díszíthetjük szalaggal, marcipánformákkal.
A nyújtást én sütőpapíron végeztem a férjem segítségével (nem egyszerű munka!)