Hozzávalók:
3-4 személyre:
1 közepes-nagy cukkini
1 nagy gerezd fokhagyma
1 tojás
zsemlemorzsa
só, bors
petrezselyem
3-5 dkg reszelt sajt
olaj a sütéshez
Recept:
Sajnos nem a saját cukkininkből készült ez a húsmentes, szerintem igen ízletes fasírt. Egy finom salátával nyáron könnyű ebédet varázsolhatunk rövid idő alatt.
A meghámozott cukkinit nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd sózzuk, és állni hagyjuk.
A petrezselymet finomra vagdaljuk. A fokhagymát fokhagymatörőn átnyomjuk.
A cukkinit levét jól kinyomkodva, hozzáadjuk a tojást, a sajtot, a petrezselyemzöldet és a fokhagymát. Kevés borssal ízesíthetjük.
Homogén masszává keverjük, majd annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól formázható, de nem száraz masszát kapjunk.
Kis fasírtokat formázunk belőle, meghempergetjük (teljes kiőrlésű) zsemlemorzsában, majd forró olajban néhány perc alatt mindkét oldalát aranybarnára sütjük.