Főoldal \ Diós bejgli

Diós bejgli recept

Hozzávalók:

3 rúdhoz
50 dkg finomliszt
10 dkg zsír
8 dkg cukor
2,5 dkg élesztő felfuttatva
1 tojás sárgája
1 dl víz
1 csipet só
reszelt citromhéj
Töltelék:
40 dkg dió
10 dkg mazsola
10 dkg édes darált keksz
20 dkg cukor
2 dl tej
rum ízlés szerint
reszelt citromhéj

Recept:

A tésztához valókat jól dolgozzuk össze, majd minimum fél órát pihentessük. Utána  3-4 mm vastagra, kb. A4-es lap méretűre nyújtsuk ki.

A tölteléket kenjük rá a  résztára, a széleit hagyjuk ki. A rövidebb oldalt egy cm vastagon hajtsuk fel, majd a hosszanti oldalnál tekerjük fel a tésztát, és úgy tegyük a tepsibe, hogy a hajtás legyen lefelé.

A hurkákat a sütéshez használt tepsiben is pihentessük még egy fél órát. Kenjük meg tojássárgájával és meleg helyen tartsuk, amíg megszárad. Utána kenjük le fehérjével, és hideg helyen szárítsuk meg. Szurkáljuk meg villával a tészta aljáig, majd 180 fokon 30-40 perc alatt süssük meg. Ha a teteje hamar barnulna, tegyünk rá alufóliát..

A töltelékhez a mazsolát meleg vízbe áztatni majd rumba. A diót összekeverni a keksz darálékkal, cukorral, citromhéjjal, leszűrt mazsolával, kevés rummal. Tejjel leforrázni

Elvileg a töltelék és a tészta egy súlyban kell legyen, nálam picit több lett a  töltelék, de nagyon finom!








Várom a hozzászólásokat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.