Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
3 evőkanál cukor
csipet só
4 tojássárgája
1 zacskó szárított élesztő
1 dl tej
A töltelékhez:
4 tojásfehérje
30 dkg cukor
10 dkg darált dió
Recept:
Magdika receptje alapján készítettem a habkönnyű csigákat. Fő erénye, hogy sokáig eláll és jól szállítható.
Az élesztőt picit cukrozott langyos tejben megfuttatjuk. A margarint elmorzsoljuk a liszttel és a többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrunk. Négy részre osztjuk, és egy órát pihentetjük.
A tojásfehérjéket a cukorral gőz felett kemény habbá verjük.
A cipókat vékonyra nyújtjuk, megkenjük a felvert habbal, megszórjuk a dióval. Felcsavarjuk, és kb. 2 cm-es csigákra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, egymástól távol, mert megnőnek. Előmelegített, 180 fokos sütőben rózsaszínűre sütjük.