Diós, konyakos sertésszelet recept

  • Diós, konyakos sertésszelet recept
  • Diós, konyakos sertésszelet recept

Hozzávalók:

4 vékony szelet sertéscomb

tört bors
10 dkg vaj
1 dl konyak
2 gerezd fokhagyma
1 ek méz
1 csapott ek Erős Pista
2 dl tejszín
10 dkg durvára tört dió

Recept:

Volt néhány szép szelet sertéscombom, erősen gondolkodtam, mit kezdjek vele.

Körülnéztem, mi van még itthon, ami izgalmas hozzávaló. Az üveg alján akadt egy kis konyak, amit sütikészítésre illetve főzésre használok nagy ritkán, illetve volt a kamrában egy kis zacskó dió is. A neten kurkászva Ritakonyháján bukantam erre a receptre.

A hússzeleteket kiklopfoltam, sóztam, borsoztam.

Egy nagy serpenyőben felolvasztottam a vajat, és megsütöttem benne hússzeletek mindkét oldalát, majd kevés vizet hozzáöntve fedő alatt puhára pároltam.
Ekkor kikapdostam őket a lábosból, és a visszamaradt szaftra öntöttem a konyakot, majd kiforraltam belőle az alkoholt.

Került hozzá  zúzott fokhagyma, enyhén megpirítva, majd belekevertem a mézet, és a diót.
Végül hozzáadtam az Erős Pistát, a tejszínt, és folyamatos keverés mellett szószos állagúra sűrítettem. Rizzsel tálaltam.

Ha tetszett, kattints és oszd meg másokkal is!

0 
A+ a-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

*