Hozzávalók:
4 vékony szelet sertéscomb
só
tört bors
10 dkg vaj
1 dl konyak
2 gerezd fokhagyma
1 ek méz
1 csapott ek Erős Pista
2 dl tejszín
10 dkg durvára tört dió
Recept:
Volt néhány szép szelet sertéscombom, erősen gondolkodtam, mit kezdjek vele.
Körülnéztem, mi van még itthon, ami izgalmas hozzávaló. Az üveg alján akadt egy kis konyak, amit sütikészítésre illetve főzésre használok nagy ritkán, illetve volt a kamrában egy kis zacskó dió is. A neten kurkászva Ritakonyháján bukantam erre a receptre.
A hússzeleteket kiklopfoltam, sóztam, borsoztam.
Egy nagy serpenyőben felolvasztottam a vajat, és megsütöttem benne hússzeletek mindkét oldalát, majd kevés vizet hozzáöntve fedő alatt puhára pároltam.
Ekkor kikapdostam őket a lábosból, és a visszamaradt szaftra öntöttem a konyakot, majd kiforraltam belőle az alkoholt.
Került hozzá zúzott fokhagyma, enyhén megpirítva, majd belekevertem a mézet, és a diót.
Végül hozzáadtam az Erős Pistát, a tejszínt, és folyamatos keverés mellett szószos állagúra sűrítettem. Rizzsel tálaltam.